Sotūs avižiniai dribsniai
Sudedamosios dalys: (1 porcija)
¼ puodelio (59 ml) skaldytų avižų (ne greitojo paruošimo)
¾ puodelio (180 ml) vandens
1 kiaušinis
½ puodelio (125 ml) šilauogių
½ puodelio (125 ml) braškių
¼ obuolio
1 valg. š. (15 ml) migdolų sviesto
¼ valg. š. (1,25 ml) cinamono
Žiupsnelio druskos
Kaip gaminti
- Supilkite vandenį ir avižinius dribsnius į prikaistuvį ir virkite, kol jie pasieks tirštą konsistenciją (5 min.).
- Kol verda avižiniai dribsniai, supjaustykite obuolį kąsnio dydžio gabalėliais, tą patį padarykite ir su braškėmis.
- Avižiniai dribsniai sugers didžiąją dalį vandens, į puodą įmuškite kiaušinį ir įberkite žiupsnelį druskos. Įmušę kiaušinį, nepamirškite nuolat maišyti avižinių dribsnių (palaukite, kol kiaušinis sutirštės kaip kiaušinienė). Kiaušiniui visiškai susijungus su avižiniais dribsniai, patiekite patiekalą dubenėlyje.
- Pridėkite obuolių gabalėlių, braškių ir šilauogių. Ant viršaus uždėkite migdolų sviesto ir apibarstykite cinamonu pagal skonį.
Pastabos
Tai patys skaniausi avižiniai dribsniai, kuriuos kada nors esate valgę! Receptas tinka vienai porcijai, tačiau galite jį lengvai patrigubinti ir visą savaitę valgyti greitus ir lengvai paruošiamus pusryčius! Nors gali skambėti keistai, šiame recepte slapta sudedamoji dalis – kiaušinis! Kiaušinis papildys avižinius dribsnius baltymais ir suteiks kreminės konsistencijos.
Papildomai
Jei nemėgstate braškių, pamėginkite gaminti su bananais ar kitais pasirinktais vaisiais!
Maistinė vertė:
Kalorijų |
333 kcal |
Baltymų |
13 g |
Riebalų |
15 g |
Angliavandenių |
41 g |
Skaidulinių medžiagų |
8 g |
Natrio |
226 mg |