Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
teksto dydisaaa

Praturtinkite mitybą 10 vertingų produktų, tinkamų diabetu sergantiems žmonėms

1. Pupelės
Suvalgę pusę stiklinės bet kurios rūšies pupelių, gausite 1/3 kasdien reikalingų skaidulų. Šiame kiekyje yra tiek baltymų, kiek vienoje uncijoje mėsos! Be to, pupelės yra puikus magnio ir kalio šaltinis. Pažiūrėkite, kaip lėto virimo puode galite išsivirti gardžių juodųjų pupelių. http://www.fatsecret.com/recipes/crockpot-black-beans/Default.aspx

2. Tamsios, žalios ir lapinės daržovės
Lapiniai ir gūžiniai kopūstai, garstyčių žalumynai, špinatai, brokoliai, kininiai kopūstai ar Briuselio kopūstai – šį spalvingą sąrašą galima tęsti. Nepriklausomai nuo to, ar šias daržoves kepsite, virsite, spausite sultis ar valgysite žalius, gausite didelį skaidulų, baltymų, vitaminų ir mineralų kiekį, tačiau jose beveik nėra kalorijų ar angliavandenių. Pažiūrėkite, kaip pietietiškai pasigaminti lapinį kopūstą. http://www.diabeticlivingonline.com/recipe/vegetables/collard-greens

3. Citrusiniai vaisiai
Apelsinai, citrinos, žaliosios citrinos, mandarinai, kinkanai, klementinai ir greipfrutai žinomi dėl didelio vitamino C ir skaidulų kiekio. Jie taip pat yra įvairiapusiai. Juos galima valgyti žalius, gardinti jais padažus, spausti sultis, vartoti kaip garnyrą ar paskaninti vandenį. Pažiūrėkite, kaip pasigaminti citrusinių vaisių salotų su imbiero ir žaliųjų citrinų užpilu. http://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/citrus-salad

4. Batatai
Įprastas bulves pakeiskite batatais – gausite daug sveikų skaidulų, antioksidantų ir vitamino A. Jei batatų neskusite, skaidulų gausite dar daugiau. Pamatykite, kaip paprasta pasigaminti aštrių keptų batatų, patiksiančių visiems. http://allrecipes.com/Recipe/Spicy-Baked-Sweet-Potato-Fries

5. Uogos
Šių mažyčių vaisių rekomenduojama visuomet turėti šaldytuve, nes juose gausu antioksidantų, skaidulų ir vitaminų. Populiariausios yra aliejinių kopūstpalmių uogos, gervuogės, mėlynės, avietės, braškės, dygliuotojo ožerškio uogos ir serbentai – visos puikiai tinka tirštiesiems kokteiliams gaminti, vafliams gardinti ar vartoti atskirai. Pamatykite, kaip pasigaminti paprastą ir neįtikėtiną mėlynių gardėsį. http://dessert.food.com/recipe/blueberry-crisp-diabetic-213290

6. Pomidorai
Kaip ir citrusiniai vaisiai, pomidorai yra beveik bet kokio patiekalo žvaigždės. Jie yra puikūs visur: padažuose ar salotose, įdaryti ar kepti. Pomidorai yra puikus vitaminų C ir E bei geležies šaltinis, taip pat juose mažai angliavandenių. Sužinokite, kaip pasigaminti šiuos traškius pomidorus. http://www.diabeticlivingonline.com/recipe/vegetables/crunchy-zucchini-and-tomato

7. Žuvis
Supermaistas yra bet kokia žuvis, kurioje daug sočiųjų rūgščių Omega-3. Puikiai tinka skumbrė, šviežias tunas, upėtakinė palija ir silkė, tačiau labiausiai paplitusi lašiša. Omega-3 itin naudingas organizmui: sumažina trigliceridų kiekį, sumažina kraujospūdį ir mažina uždegimą. Šios širdžiai sveikos omega rūgštys paprasčiausiai reiškia „sveiki riebalai“. Pamatykite, kaip pasigaminti tobulą keptą lašišą. http://www.tasteofhome.com/recipes/baked-salmon

8. Nesmulkinti grūdai
Balta duona, miltai ir ryžiai yra ne tokie sveiki, nes nuo jų grūdų pašalintas gemalas ir sėlenos, o paliekamas tik saldus krakmolas. Visgi gemale ir sėlenose yra sveikieji elementai: folio rūgštis, Omega-3, magnis, chromas, skaidulos ir kalis. Jei norite valgyti pilnagrūdžius patiekalus, rinkitės nesmulkintus dribsnius, spragėsius, ruduosius ryžius, laukinius ryžius, soras ir bolivines balandas. Pamatykite, kaip paprasta pasigaminti spalvotas graikines salotas su bolivinėmis balandomis. http://www.myrecipes.com/recipe/colorful-quick-quinoa-grecian-salad-10000001173792

9. Riešutai
Sauja šviežių riešutų – turbūt tobuliausias užkandis. Juose gausu sveikųjų riebalų ir skaidulų, o ir pasirinkimas nesibaigiantis. Venkite apdorotų, saldintų ar smarkiai sūdytų riešutų, geriau rinkitės šviežius. Jie puikiai tinka salotoms gardinti, smulkinti į marinatus ar sutrupinti į sveiką riešutų sviestą. Pamatykite, kaip riešutai pagardina batatų sriubą su skrudintais karijos riešutais. http://www.diabeticlivingonline.com/recipe/soups/sweet-potato-soup-with-toasted-pecans

10. Pieno produktai be riebalų
Pieno produktai išties puikus kalcio šaltinis, be to, jame gausu vitamino D. Ypač naudingas jogurtas, nes jame yra probiotinių bakterijų, kurios sveikos žarnynui ir imunitetui. Pamatykite, kaip dėl jogurto šis 7 sluoksnių mirkalas tampa sveiku skanėstu.
http://www.diabetesforecast.org/2013/oct/makeover-favorite-healthy-7-layer-dip.html Į viršų

 

 

Dalytis

Įkelta pagal sritį: