Naminis humusas
Sudedamosios dalys (12 porcijų):
1 15 oz. (425 g) skardinė avinžirnių
1 česnako skiltelė
1 valg. š. (5 ml) malto kumino
¾ valg. š. (3,6 ml) druskos
½ puodelio (125 ml) tahinio
2 valg. š. (30 ml) ypač tyro alyvuogių aliejaus (YTAA)
½ valg. š. (2,5 ml) maltų pipirų
1 didelės citrinos sultys
Kaip gaminti
- Perplaukite avinžirnius šaltu vandeniu ir leiskite nuvarvėti.
- Suplakite tahinį, šviežias citrinų sultis ir česnakus virtuviniame kombaine. Plakite, kol masė taps vientisa (apie 30 sekundžių).
- Sudėkite ir įmaišykite likusias sudedamąsias dalis. Jei humusas nepakankamai glotnus, įpilkite ledinio vandens (vienu kartu maždaug po šaukštą), kol jis pasieks norimą konsistenciją.
- Kai jis taps glotnus, sudėkite į dubenį ir pagardinkite pipirais.
- Patiekite su morkomis, agurkais ar pasirinktomis daržovėmis.
Pastabos
Humusą pasigaminti labai lengva, be to, jį galima
pagaminti iš anksto ir patiekti visą savaitę! Pirkdami avinžirnius, patikrinkite sudedamąsias dalis – įsitikinkite, kad tarp jų nėra daug pridėtinių. Skardinėje turi būti tik avinžirniai, vanduo ir druska.
Papildomai
Kad būtų įdomiau, į humusą įtraukite skrudintų
raudonųjų paprikų ar kitų prieskonių ir gerai sumaišykite
iki vientisos masės.
Vienos porcijos maistinė vertė:
Kalorijų |
172 kcal |
Baltymų |
7,3 g |
Riebalų |
6,9 g |
Angliavandenių |
22 g |
Skaidulinių medžiagų |
6 g |
Natrio |
161 mg |