Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
teksto dydisaaa
hamburger overlay

„Baja“ takai su aštriuoju šviežių mangų padažu (įdaryti žiediniais kopūstais arba krevetėmis)

Porcijos: 6

Laikas 40 min.

(tinka veganams, be glitimo)

 

Aštrusis mangų padažas

1 mangas (supjaustytas ¼ colio gabalėliais)

2 v. š. laimų sulčių

1 v. š. kalendros (stambiai sukapotos)

¼ v. š. druskos

¼ raudonojo svogūno (susmulkinto)

1 Chalapos aitrioji paprika (galima pašalinti sėklas, kad būtų ne taip aštru)

 

Takų sudedamosios dalys

12 kukurūzų tortilijų (pašildytų)

1 puodelis nesaldintų susmulkintų kokosų

1 puodelis „Panko“ džiūvėsėlių

1 valg. š. česnakų miltelių

1 valg. š. rūkytos paprikos

¼ v. š. Kajeno pipirų

1 valg. š. druskos

1 valg. š. malto kumino

 

Kalendrų padažas

60 ml grietinės (neriebios)

60 ml graikiško jogurto (neriebaus)

3 v. š. kalendrų (maltų)

1 v. š. laimų sulčių

½ v. š. druskos

 

Kaip gaminti:

-       įkaitinkite orkaitę iki 230 laipsnių,

-       sumaišykite aštriojo padažo sudedamąsias dalis, uždenkite ir laikykite šaltai, kol bus paruošta patiekti,

-       dubenyje išplakite kokosų pieną, česnakų miltelius, rūkytas paprikas, Kajeno pipirus, druską ir kuminą,

-       kitame dubenyje sumaišykite smulkintus kokosus ir „Panko“ džiuvėsėlius,

-       susmulkinkite žiedinius kopūstus į krevečių dydžio gabalėlius ir pamirkykite kokosų piene, tada apvoliokite „Panko“ mišinyje, kol jie juo tolygiai pasidengs,

-       apvoliotus žiedinio kopūsto gabalėlius sudėkite ant riebalais ištepto kepimo popieriaus lakšto ir kepkite 22–25 minutes,

-       kol kepa žiediniai kopūstai, sumaišykite kalendrų padažą,

-       po 22–25 minučių išimkite žiedinius kopūstus iš orkaitės ir patiekite su aštriuoju mangų ir kalendrų padažu.

Dalytis

Įkelta pagal sritį: