„Baja“ takai su aštriuoju šviežių mangų padažu (įdaryti žiediniais kopūstais arba krevetėmis)
Porcijos: 6
Laikas 40 min.
(tinka veganams, be glitimo)
Aštrusis mangų padažas
1 mangas (supjaustytas ¼ colio gabalėliais)
2 v. š. laimų sulčių
1 v. š. kalendros (stambiai sukapotos)
¼ v. š. druskos
¼ raudonojo svogūno (susmulkinto)
1 Chalapos aitrioji paprika (galima pašalinti sėklas, kad būtų ne taip aštru)
Takų sudedamosios dalys
12 kukurūzų tortilijų (pašildytų)
1 puodelis nesaldintų susmulkintų kokosų
1 puodelis „Panko“ džiūvėsėlių
1 valg. š. česnakų miltelių
1 valg. š. rūkytos paprikos
¼ v. š. Kajeno pipirų
1 valg. š. druskos
1 valg. š. malto kumino
Kalendrų padažas
60 ml grietinės (neriebios)
60 ml graikiško jogurto (neriebaus)
3 v. š. kalendrų (maltų)
1 v. š. laimų sulčių
½ v. š. druskos
Kaip gaminti:
- įkaitinkite orkaitę iki 230 laipsnių,
- sumaišykite aštriojo padažo sudedamąsias dalis, uždenkite ir laikykite šaltai, kol bus paruošta patiekti,
- dubenyje išplakite kokosų pieną, česnakų miltelius, rūkytas paprikas, Kajeno pipirus, druską ir kuminą,
- kitame dubenyje sumaišykite smulkintus kokosus ir „Panko“ džiuvėsėlius,
- susmulkinkite žiedinius kopūstus į krevečių dydžio gabalėlius ir pamirkykite kokosų piene, tada apvoliokite „Panko“ mišinyje, kol jie juo tolygiai pasidengs,
- apvoliotus žiedinio kopūsto gabalėlius sudėkite ant riebalais ištepto kepimo popieriaus lakšto ir kepkite 22–25 minutes,
- kol kepa žiediniai kopūstai, sumaišykite kalendrų padažą,
- po 22–25 minučių išimkite žiedinius kopūstus iš orkaitės ir patiekite su aštriuoju mangų ir kalendrų padažu.