Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
teksto dydisaaa
hamburger overlay

Itališkos salotos su čiabata

 
Ingredientai (4 porcijos):
 
  • 7,5 ml alyvuogių aliejaus (1/2 šaukšto)
  • 1 geltonoji paprika, be sėklų, plonai supjaustyta
  • 1 raudonoji paprika, be sėklų, plonai supjaustyta
  • 1 raudonasis svogūnas, nuluptas, perpjautas pusiau ir plonai supjaustytas
  • 300 g vyšniniai pomidorai (8–12)
  • 1/ 2 angliško (be sėklų) agurko, plonai supjaustytas
  • 45 g kapariai (3 šaukštai)
  • 100 g įvairūs salotų lapai, nuplauti 
  • 90 g mocarelos sūris, supjaustytas griežinėliais arba kubeliais
  • 4 riekelės čiabatos
  • 30 g šviežių bazilikų (2 šaukštai)
  • 12 ančiuvių filė gabalėlių
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų

Kaip gaminti:
 
  1. Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir pakepinkite papriką bei svogūną. Sudėkite pomidorus ir toliau troškinkite visas daržoves, kol pomidorų odelė ims trūkinėti.
  2. Paruoškite likusius salotų ingredientus.
  3. Jei norite, paskrudinkite keturias riekeles čiabatos ir sudėkite į atskiras lėkštes.
  4. Ant jų dėkite salotas, pakepintas daržoves, agurko griežinėlius, kaparius, baziliką ir sūrį bei ančiuvių filė. Pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
  5. Patiekite iš karto kaip lengvą užkandį.
Nuo karštų daržovių sūris šiek tiek išsilydo puikiai suliedamas skonius. Šios salotos skanios be jokio padažo. Jei norite vegetariškos versijos, nedėkite ančiuvių filė.
 
Vienos porcijos maistinė vertė:
 
  • Kalorijos 287 kcal
  • Baltymų 14 g
  • Riebalų 8,5 g
  • Angliavandenių 38 g
  • Skaidulinių medžiagų 4,5 g
  • Cholesterolio 20 mg
  • Natrio 861 mg

 

Receptas ir nuotrauka, paimti iš pripažintų dietologių Gabi Steenkampo ir Liesbet Delport patiekalų, turinčių mažai cukraus ir riebalų, receptų knygos „Mityba tvariai energijai 4“ (Tafelberg).

Dalytis

Įkelta pagal sritį: