Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
teksto dydisaaa
hamburger overlay

Aštrus vegetariškas troškinys

 

6 porcijos 

Gaminimo laikas – 1 valanda

Vegetariškas (be sūrio – veganiškas)

 

  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus,
  • 1 raudonasis svogūnas (supjaustytas kubeliais),
  • 4 didelės česnako skiltelės (smulkiai sukapotos),
  • 1 didelė raudonoji paprika (supjaustyta kubeliais),
  • 2 vidutinės morkos (supjaustytos),
  • 2 lapkotiniai salierai (supjaustyti),
  • ½ valg. š. druskos (iš viso),
  • 2 valg. š. rūkytos paprikos,
  • 2 valg. š. kumino,
  • 1 valg. š. džiovintų raudonėlių,
  • 1 didelė skardinė susmulkintų pomidorų (galima rinktis apskrudintus grilyje),
  • 1 skardinė juodųjų pupelių (nusunktų ir perplautų),
  • 1 skardinė „Pinto“ pupelių (nusunktų ir perplautų),
  • 1 skardinė avinžirnių (nusunktų ir perplautų),
  • 500 ml daržovių sultinio,
  • 1 lauro lapas,
  • 2 valg. š. susmulkintų šviežių kalendrų,
  • 1 valg. š. raudonojo vyno acto,
  • 1 valg. š. laimų sulčių.

Papuošimui (pasirinktinai):

  • avokadai, meksikietiškas sūris „Cotija“, kalendra.

 

Kaip gaminti

  1. Supjaustykite visas daržoves ir patroškinkite dideliame puode su alyvuogių aliejumi, kol svogūnai taps skaidrūs.
  2. Sudėkite prieskonius ir troškinkite 1 minutę.
  3. Į daržoves sudėkite pomidorus bei pupeles ir išmaišykite.
  4. Įpilkite sultinio, laimų sulčių ir acto.
  5. Leiskite pasitroškinti 30 minučių.
  6. Nuimkite nuo ugnies, papuoškite ir patiekite.

Dalytis

Įkelta pagal sritį: