Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
teksto dydisaaa
hamburger overlay

Kaip pagerinti skonį sumažinus riebalų kiekį

 

Kodėl žmonės mėgsta riebų maistą? Galbūt taip yra todėl, kad riebalai suteikia sodrų skonį, maistas tampa minkštas ir drėgnas. Tačiau tai nereiškia, kad neriebus maistas negali būti sodraus skonio, skanus ir sotus. Be to, atminkite, kad ne visi riebalai yra blogi. Sužinokite daugiau apie įvairių rūšių riebalus Joslin diabeto centro straipsnyje 5 paplitę mitai apie maistą.

Taigi kur reikėtų ieškoti riebalų? Štai kelios vietos, į kurias reikia atkreipti dėmesį:

Padažuose

Nesvarbu, ar jie skirti makaronams, daržovėms ar mėsai, padažai dažnai gaminami riebių ingredientų, tokių kaip sviestas ar grietinėlė, pagrindu. Tačiau iš trintų virtų daržovių galima pagaminti tirštą, aksominį padažą, kuris bus pakankamai skanus ir neriebus. Perskaitykite šį įrašą, jame rasite patarimų ir gudrybių.

Keptuvės dugne

Štai trys būdai, kaip kepant mėsą sumažinti riebalų kiekį, kad nenukentėtų skonis:

  • Mėsą kepkite ant grotelių arba orkaitėje, kad karamelizuotųsi mėsoje esantys cukrūs, o skonis sustiprėtų.
  • Naudokite keptuves nelimpančiu paviršiumi, tegul mėsos sultys suteikia drėgmės
  • Mėsą švelniai patroškinkite sultinyje, vyne ar vandenyje su žolelėmis

Nebūtinuose ingredientuose

Ar kada bandėte paruošti bulvių košę su vištienos sultiniu, kuriame mažai natrio, vietoje sviesto ir pieno? Išbandykite nesaldintą kondensuotą pieną receptuose, kuriems reikia nenugriebto pieno ar grietinėlės (jei neriebus pienas netinka). Receptuose su malta jautiena naudokite maltą kalakutieną. Aliejų keptuose maisto produktuose pakeiskite obuolių padažu, bananų koše ar trintomis slyvomis. Išmokite produktus keisti kūrybingai, ir riebalų jums netrūks.

Produktuose su nesumažintu riebalų kiekiu

Pabandykite receptuose naudoti produktus su sumažintu riebalų kiekiu arba be riebalų. Galbūt nustebsite pastebėję, kad daugelis neriebių pieno produktų, pagardų ir kitų maisto produktų variantų taip pat gerai tinka jūsų mėgstamuose receptuose. Jei skonis nesiskiria, kam vartoti papildomus riebalus?

Šaltinis:
Joslin diabeto centras. 5 common food myths for people with diabetes [Internet]. [cited 2018 Jan 5]. Boston, Massachusetts. Prieinama internetu http://www.joslin.org/info/5-common-food-myths-for-people-with-diabetes....

Dalytis

Įkelta pagal sritį: