Vištiena „Pikata“
Sudedamosios dalys (4 porcijos):
3 vištienos krūtinėlės (maždaug 1 lb arba 450 g)
¼ puodelio (59 ml) kaparėlių
1 puodelis (250 ml) sultinio
¼ puodelio (59 ml) baltojo vyno
2 valg. š. (30 ml) alyvuogių aliejaus
¼ puodelio (59 ml) citrinų sulčių
1 valg. š. (15 ml) citrinos žievelės
Druskos ir pipirų pagal skonį
3 česnako skiltelės
1 valgomasis svogūnėlis (arba ½ saldžiojo svogūno)
Špinatams ir skrudintiems pomidorams
2 valg. š. (30 ml) alyvuogių aliejaus
3 puodeliai (700 ml) vyšninių pomidorų
5 oz (140 ml) šviežių jaunų špinatų
2 valg. š. (30 ml) citrinos žievelės
1 valg. š. (5 ml) druskos
pipirų pagal skonį
1 česnako skiltelė
Kaip gaminti
- Supjaustykite kubeliais valgomąjį svogūnėlį, smulkiai sukapokite česnaką. Sudėkite į keptuvę su alyvuogių aliejumi. Kepkite, kol jie taps skaidrūs.
- Kol kepa svogūnai ir česnakai, paruoškite vištieną.
- Suplokite, kad visa vištienos krūtinėlė taptų vienodo storio (žr. pastabas, kur nurodyta, kaip tai atlikti). Pagardinkite vištieną druska ir pipirais ir sudėkite į keptuvę su svogūnais ir česnakais. Kepkite vištieną kelias minutes, kol krūtinėlės krašteliai pabals, tada apverskite.
- Į keptuvę supilkite sultinį, citrinos sultis, kaparėlius ir baltąjį vyną. Uždenkite ir patroškinkite 7–10 minučių arba kol vištiena gerai iškeps. Kol troškinasi, imkitės skrudintų pomidorų ir špinatų.
Skrudinti pomidorai ir špinatai
- Įpilkite du valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus į didelę keptuvę ir nustatykite vidutinę kaitrą.
- Smulkiai sukapokite česnakus ir sudėkite su pomidorais į keptuvę. Atsargiai, aliejus karštas!
- Po kelių minučių pomidorų odelėje atsiras pūslių, ir jie trūkinėdami atsivers. Galite padėti šiam procesui vykti sutrynę kelis pomidorus šakute.
- Įpilkite į keptuvę šviežių citrinos sulčių, įberkite druskos, pipirų ir įdėkite didelę saują špinatų. Nuolat maišykite, kol špinatai suminkštės. Tai truks tik vieną ar dvi minutes!
- Špinatams suminkštėjus, išjunkite kaitrą ir nedelsdami patiekite su vištiena „Pikata“.
Pastabos
Norėdami suploti vištieną, padėkite ją ant švarios pjaustymo lentelės ir apdenkite celofanu. Ant viršaus uždėkite maišymo dubenį ir juo rūpestingai paspaudinėkite mėsą, kol ji taps lygi.
Nedelsiant patiekus pomidorus ir špinatus, špinatai išlaikys ryškiai žalią spalvą.
Vienos porcijos maistinė vertė:
|
Vištiena |
Pomidorai su špinatais |
|
|
|
Kalorijų |
298 kcal |
107 kcal |
Baltymų |
32 g |
2,3 g |
Riebalų |
32,6 g |
7,3 g |
Angliavandenių |
3,7 g |
10,7 g |
Skaidulinių medžiagų |
.5 g |
4,2 g |
Natrio |
545 mg |
670 g |