Blyneliai su bananais
3–4 porcijos
Sudedamosios dalys:
- 135 g „senamadiškų“ avižinių dribsnių
- 3 valg. š. maltų linų sėmenų
- 1 1/2 arb. š. kepimo miltelių
- 1 arb. š. malto cinamono
- 1/4 arb. š. druskos
- 1/8 arb. š. malto muskato riešuto (nebūtina)
- 2 sunokę bananai (supjaustyti riekelėmis)
- 235 ml augalinio pieno
- 33 g graikinių riešutų (stambiai sukapotų)
- Purškiamo aliejaus
PAPUOŠIMUI (NEBŪTINA)
- 80 g uogų arba
- 1 valg. š. mažai cukraus turinčių konservuotų vaisių
Nurodymai:
- Dubenyje sumaišykite sausas sudedamąsias dalis ir 2 griežinėliais supjaustytus bananus. Supilkite augalinį pieną, sudėkite graikinius riešutus, tada sutrinkite šakute. Maišykite tešlą, kol ji taps vientisa.
- Plakite mišinį trintuvu arba virtuviniu kombainu, kol tešla taps vientisa.
- Papurkškite į keptuvę kepimo aliejaus, tada pilkite tešlą ir suformuokite mažus, maždaug delno dydžio blynelius.
- Kai blyneliai lengvai paruduos, apverskite juos.
- Ant viršaus uždėkite pjaustytų bananų ir patiekite su šviežiomis uogomis arba mažai cukraus turinčiais konservuotais vaisiais.
Patarimai:
- Jei tešla per tiršta, įpilkite pieno.
- Prieš apverčiant blynų kraštai turi šiek tiek sutvirtėti.
- Kol iškepsite likusią tešlą, laikykite blynelius šiltoje orkaitėje.