Kaip žmogus, kuris mėgo keksiukus ir duoną, aš atradau du puikius receptus, kurie leidžia mėgautis šiais gaminiais, tik labai nežymiai pakeliančiais cukraus kiekį kraujyje, kadangi juose nėra nei cukraus, nei miltų. Linų sėmenys šiuos keksiukus gausiai praturtina skaidulomis, be to, kaip ir ispaninio šalavijo sėklose, linų sėmenyse gausu sveikojo antioksidanto – omega-3 riebalų rūgščių.
Kavos puodelyje sumaišykite:
- ¼ puodelio (60 ml) maltų linų sėmenų (arba linų sėmenų miltų)
- 1 arbatinį šaukštelį (5 ml) cinamono
- 1/2 arbatinio šaukštelio (2.5 ml) kepimo miltelių
Į sausų ingredientų mišinį įdėkite:
- 1 kiaušinį
- 1 arbatinį šaukštelį (5 ml) vanilės
- stevijos pagal skonį (milteliais arba skystos)
- kelias uogas (arba kitų pjaustytų vaisių), riešutų ir (arba) sėklų
- 1 arbatinį šaukštelį (5 ml) sviesto arba kokosų aliejaus (ištirpinto)
1. Kruopščiai išmaišykite visus ingredientus, kad mišinys būtų tolygiai sudrėkęs. Įsitikinkite, kad išmaišėte puodelio apačioje ir šonuose.
2. Kepkite mikrobangų krosnelėje 1 minutę
3. Išimkite ir apverskite puodelį aukštyn kojomis ant lėkštės. Keksiukas pats išslys.
Aš keksiuką valgau su tahini (vert. past. – sezamo pasta). Galite ragauti su šiek tiek žemės riešutų sviesto, varškės arba mažai saldintos uogienės. Jeigu retai valgote linų sėmenis, pradėkite nuo vieno ar dviejų arbatinių šaukštelių. Be to, šiame keksiuke daug skaidulų. Pasirūpinkite, kad su keksiuku išgertumėte 8 uncijas vandens tam, kad skaidulos galėtų sklandžiai judėti jūsų organizme.