Rūkytos lašišos salotos

Pastabos Šios salotos skirtos valgyti visą savaitę. Kad išsaugotumėte šviežumą, viename dubenyje laikykite pomidorus, agurkus ir svogūnus, kitame – salotas ir fetą. Taip pomidorai ir agurkai marinuosis visą savaitę, salotos nesuvys. Nepamirškite užpilo, ir salotas būsite pasirengę valgyti. Tai taip pat padės išlaikyti jas šviežias. 

Ingredientai (2 porcijos):​

2 puodeliai (500 ml) pavasarinio salotų mišinio 

2 slyviniai pomidorai 

1 ilgasis agurkas 

1 avokadas 

4 oz. (112 g) rūkytos lašišos 

¼ puodelio (59 ml) mėgstamo fetos sūrio

1 valg. š. (15 ml) ypač tyro alyvuogių aliejaus (YTAA)

¼ puodelio (59 ml) ryžių acto 

¼ raudonojo svogūno

1 valg. š. (5 ml) džiovintų raudonėlių

½ valg. š. (2,5 ml) druskos

½ valg. š. (2,5 ml) pipirų

Acto užpilas

1 česnako skiltelė (susmulkinta)

¼ puodelio (59 ml) raudonojo vyno acto

¼ (59 ml) puodelio YTAA

1 valg. š. (5 ml) medaus 

½ valg. š. (2,5 ml) druskos 

½ valg. š. (2,5 ml) pipirų

1 valg. š. (5 ml) Dižono garstyčių

Kaip gaminti

  1. Nulupkite ir supjaustykite agurkus plonais griežinėliais. 
  2. Supjaustykite svogūnus plonais ilgais šiaudeliais (jei mėgstate svogūnus, pjaustykite stambesniais šiaudeliais, o jei ne – sukapokite smulkiais kubeliais). 
  3. Supjaustykite slyvinius pomidorus smulkiais kubeliais. 
  4. Į didelį dubenį įberkite raudonėlio, ryžių acto, alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų, išmaišykite ir atidėkite.
  5. Užpilo plaktuve ar mažame dubenėlyje sumaišykite susmulkintą česnaką, Dižono garstyčias, raudonojo vyno actą, alyvuogių aliejų, medų, druską ir pipirus. Plakite ar maišykite, kol jie susimaišys (jei norite, įpilkite jogurto).
  6. Į kitą dubenį sudėkite salotas, o ant jų – šiaudeliais ar kubeliais supjaustytą avokadą. Pomidorams ir agurkams kelias minutes pasimarinavus ryžių acte, sudėkite juos ant salotų su keliais rūkytos lašišos griežinėliais. Papuoškite fetos sūriu ir mėgaukitės!

Pastabos Šios salotos skirtos valgyti visą savaitę. Kad išsaugotumėte šviežumą, viename dubenyje laikykite pomidorus, agurkus ir svogūnus, kitame – salotas ir fetą. Taip pomidorai ir agurkai marinuosis visą savaitę, salotos nesuvys. Nepamirškite užpilo, ir salotas būsite pasirengę valgyti. Tai taip pat padės išlaikyti jas šviežias. 

Papildomai

jei norite, pakeiskite lašišą vištiena (kad suteiktumėte kreminio skonio, įdėkite ½ puodelio (125 ml) graikiško ar anakardžių jogurto be priedų)

Vienos porcijos maistinė vertė:

Kalorijų 324 kcal
Baltymų 9 g
Riebalų 26 g
Angliavandenių 15 g
Skaidulinių medžiagų 6 g
Natrio 1 309 g
Dalintis