Nuolatinis iššūkis – kasdien išlaikyti stabilų angliavandenių kiekį. Ypač jei valgį ruošia kas nors kitas, pavyzdžiui, restorane.
Vienas užtikrintas būdas suvartoti reikiamą kiekį angliavandenių yra žinoti, kas yra jūsų maiste ir sąmoningai rinktis tinkamo dydžio porciją. Maisto produktų svėrimas ir matavimas namuose padeda išmokti įvertinti porciją „iš akies“. Bet ką daryti, kai esate restorane? Naudokitės savo rankos pagalba. To išmoksite iš šio porcijų kontrolės vadovo.
Tiksliausias angliavandenilių skaičiavimo metodas yra suskaičiuoti angliavandenių kiekį kiekviename valgyje. Tai padaryti galite skaitydami maistingumo deklaracijas, randamas ant daugelio maisto produktų. Arba, jei tai nėra supakuotas produktas, galite apsilankyti restorano svetainėje. Daugelyje maisto programėlių yra maisto produktų duomenų bazė, pagal kurią galite nustatyti bent jau apytikslį angliavandenių kiekį.
Svarbu ne tik suskaičiuoti angliavandenius, bet ir suprasti, kiek jums jų reikia. Galbūt jūsų gydytojas ar mitybos specialistas galėtų padėti jums išsiaiškinti, kaip turėtumėte vartoti angliavandenius, atsižvelgiant į jūsų svorį, aktyvumo lygį, cukrinį diabetą ir kitus veiksnius.