Naminis humusas

pagaminti iš anksto ir patiekti visą savaitę! Pirkdami avinžirnius, patikrinkite sudedamąsias dalis – įsitikinkite, kad tarp jų nėra daug pridėtinių. Skardinėje turi būti tik avinžirniai, vanduo ir druska.

Sudedamosios dalys (12 porcijų):

1 15 oz. (425 g) skardinė avinžirnių

1 česnako skiltelė

1 valg. š. (5 ml) malto kumino

¾ valg. š. (3,6 ml) druskos

½ puodelio (125 ml) tahinio

2 valg. š. (30 ml) ypač tyro alyvuogių aliejaus (YTAA)

½ valg. š. (2,5 ml) maltų pipirų

1 didelės citrinos sultys

Kaip gaminti

  1. Perplaukite avinžirnius šaltu vandeniu ir leiskite nuvarvėti. 
  2. Suplakite tahinį, šviežias citrinų sultis ir česnakus virtuviniame kombaine. Plakite, kol masė taps vientisa (apie 30 sekundžių).
  3. Sudėkite ir įmaišykite likusias sudedamąsias dalis. Jei humusas nepakankamai glotnus, įpilkite ledinio vandens (vienu kartu maždaug po šaukštą), kol jis pasieks norimą konsistenciją. 
  4. Kai jis taps glotnus, sudėkite į dubenį ir pagardinkite pipirais. 
  5. Patiekite su morkomis, agurkais ar pasirinktomis daržovėmis.

Pastabos

Humusą pasigaminti labai lengva, be to, jį galima 
pagaminti iš anksto ir patiekti visą savaitę! Pirkdami avinžirnius, patikrinkite sudedamąsias dalis – įsitikinkite, kad tarp jų nėra daug pridėtinių. Skardinėje turi būti tik avinžirniai, vanduo ir druska.

Papildomai

Kad būtų įdomiau, į humusą įtraukite skrudintų 
raudonųjų paprikų ar kitų prieskonių ir gerai sumaišykite 
iki vientisos masės.

Vienos porcijos maistinė vertė:
Kalorijų 172 kcal
Baltymų 7,3 g
Riebalų 6,9 g
Angliavandenių 22 g
Skaidulinių medžiagų 6 g
Natrio 161 mg
Dalintis