Svarbu dėmesį sutelkti į tai, kas GALIMA, o ne tai, ko NEGALIMA. Cukrinio diabeto diagnozė nereiškia, kad jūsų gyvenime daugiau niekada negali būti cukraus. Taip, jūsų kūnas negali sveikai apdoroti didelių jo kiekių, todėl jums reikia kontroliuoti, kiek saldainių suvalgysite. Tai ypač aktualu tokiu metu, kaip Helovinas, kai gausu saldžių skanėstų.
Galima nusistatyti sau taisyklę, kad pirmiausia reikia valgyti sveiką maistą. Jei pirmiausia pasistengsite pasisotinti sveiku maistu – sočiu, turinčiu mažai angliavandenių, iš nerafinuotų produktų – mažiau tikėtina, kad padauginsite saldumynų.
Skanėstus rinkitės protingai. Galbūt to nežinote, tačiau dauguma saldainių gamintojų siūlo „juokingo dydžio“ ar sumažintas versijas. Šiuose skanėstuose yra mažiau cukraus nei didesnėse jų versijose, todėl galima jais mėgautis be kaltės ar nesveikų cukraus šuolių kraujyje.
Nors dydis svarbu, mažinant į jūsų organizmą patenkančio cukraus kiekį, tai nėra vienintelis kriterijus. Kai kurie saldainiai turi mažiau cukraus nei kiti. Juodasis šokoladas, pavyzdžiui, yra sveikesnis pasirinkimas nei pieniškas ar baltasis šokoladas.
Kurį laiką negavę saldumynų, atrandame, kad becukrės saldainių versijos, pavyzdžiui, žemės riešutų sviesto puodeliai, yra skanūs užkandžiai, patenkinantys mūsų cukraus poreikį. Tik nepamirškite jais mėgautis saikingai, kitaip gali sutrikti virškinimas.