Jums reikės stiklinio ąsočio (bent 1 litro talpos). Prieš pildami vandenį, supjaustykite turimus vaisius ar daržoves. Jų kiekis priklauso nuo to, kokio stiprumo skonio norite. Čia nėra teisingo ar neteisingo pasirinkimo.
Taip pat galima pridėti žolelių ar prieskonių. Kad jų skonis greičiau pasklistų, prieš pildami vandenį ir dėdami vaisius ar daržoves galite juos šiek tiek sutrinti grūstuvėje arba ąsočio dugne. Jei naudojate šviežias žoleles, jums reikės tik ketvirčio stiklinės (prieš malimą). Jei renkatės džiovintus prieskonius, įdėkite vieną šaukštą arba, jei tai stipraus skonio prieskoniai, kaip pvz., imbieras ir česnakas, vieną arbatinį šaukštelį.
Paskaninę vandenį, galite jį gerti iš karto arba palikti šaldytuve nakčiai, kad skonis būtų stipresnis. Paįvairinimui galite naudoti paprastą gazuotą vandenį.