Blyneliai su bananais

3–4 porcijos

Sudedamosios dalys:

  • 135 g „senamadiškų“ avižinių dribsnių
  • 3 valg. š. maltų linų sėmenų
  • 1 1/2 arb. š. kepimo miltelių
  • 1 arb. š. malto cinamono
  • 1/4 arb. š. druskos
  • 1/8 arb. š. malto muskato riešuto (nebūtina)
  • 2 sunokę bananai (supjaustyti riekelėmis)
  • 235 ml  augalinio pieno
  • 33 g  graikinių riešutų (stambiai sukapotų)
  • Purškiamo aliejaus
PAPUOŠIMUI (NEBŪTINA)
  • 80 g uogų arba
  • 1 valg. š. mažai cukraus turinčių konservuotų vaisių

Nurodymai:

  1. Dubenyje sumaišykite sausas sudedamąsias dalis ir 2 griežinėliais supjaustytus bananus. Supilkite augalinį pieną, sudėkite graikinius riešutus, tada sutrinkite šakute. Maišykite tešlą, kol ji taps vientisa.
  2. Plakite mišinį trintuvu arba virtuviniu kombainu, kol tešla taps vientisa.
  3. Papurkškite į keptuvę kepimo aliejaus, tada pilkite tešlą ir suformuokite mažus, maždaug delno dydžio blynelius.
  4. Kai blyneliai lengvai paruduos, apverskite juos.
  5. Ant viršaus uždėkite pjaustytų bananų ir patiekite su šviežiomis uogomis arba mažai cukraus turinčiais konservuotais vaisiais.

Patarimai:

  • Jei tešla per tiršta, įpilkite pieno.
  • Prieš apverčiant blynų kraštai turi šiek tiek sutvirtėti.
  • Kol iškepsite likusią tešlą, laikykite blynelius šiltoje orkaitėje.
Dalintis