Lithuanian
6 porcijos
Gaminimo laikas – 1 valanda
Vegetariškas (be sūrio – veganiškas)
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus,
- 1 raudonasis svogūnas (supjaustytas kubeliais),
- 4 didelės česnako skiltelės (smulkiai sukapotos),
- 1 didelė raudonoji paprika (supjaustyta kubeliais),
- 2 vidutinės morkos (supjaustytos),
- 2 lapkotiniai salierai (supjaustyti),
- ½ valg. š. druskos (iš viso),
- 2 valg. š. rūkytos paprikos,
- 2 valg. š. kumino,
- 1 valg. š. džiovintų raudonėlių,
- 1 didelė skardinė susmulkintų pomidorų (galima rinktis apskrudintus grilyje),
- 1 skardinė juodųjų pupelių (nusunktų ir perplautų),
- 1 skardinė „Pinto“ pupelių (nusunktų ir perplautų),
- 1 skardinė avinžirnių (nusunktų ir perplautų),
- 500 ml daržovių sultinio,
- 1 lauro lapas,
- 2 valg. š. susmulkintų šviežių kalendrų,
- 1 valg. š. raudonojo vyno acto,
- 1 valg. š. laimų sulčių.
Papuošimui (pasirinktinai):
- avokadai, meksikietiškas sūris „Cotija“, kalendra.
Kaip gaminti
- Supjaustykite visas daržoves ir patroškinkite dideliame puode su alyvuogių aliejumi, kol svogūnai taps skaidrūs.
- Sudėkite prieskonius ir troškinkite 1 minutę.
- Į daržoves sudėkite pomidorus bei pupeles ir išmaišykite.
- Įpilkite sultinio, laimų sulčių ir acto.
- Leiskite pasitroškinti 30 minučių.
- Nuimkite nuo ugnies, papuoškite ir patiekite.
Article Nature:
Article Title:
Aštrus vegetariškas troškinys
Thumbnail:
